Otirac pred necijim vratima ili…

Nakon vremena patnje i ponizenja

Hoces li imati dovoljno snage

Da istrajes

I da vratis cast i reputaciju

Ukaljanom imenu tvom

Uzavrela krv u bolnom tjelu

Ocaj i strah ti se ocitavahu na licu

Za razliku od drugih

Ne smatrah da si slabic

Znam da tvojim venama kola

Ratoborna krv

I da cujes poklic srca svog

Koje ti kaze da odmah moras djelovati

Razvezi jezicinu, pokazi zube

Ujedaj poput psa

Ako treba

Jer zasto nositi breme nepravde

I patiti

Zasto dopustiti da te drugi gaze

Kao da si otirac pred necijim vratima!

suncica77
Hehehehe, ma mogla bih napisati cijeli roman o sebi, a to bi znacilo da sam narcisoidna, hehehe. Neka drugi o meni sude jer "ko je taj ko moze da mi kaze ko sam ja".

14 komentara

 1. Ili ona “Ko te udari po obrazu, ti mu i drugi okreni”. Jednostavno postoje situacije kad covjek mora sebe zastiti i odigrati “prljavu igru” da bi uzvratio protivniku, i izborio svoje mjesto pod suncem. Mozda je ovo objasnjenje diskutabilno, ali pokusaj hipoteticki da zamislis sljedecu situaciju.

  Osoba X radi kod privatnika, a poslodavac osobu x psihicki maltretira, tjera je na ekstremnim hladnocama da radi bez struje, na sto tjelo osobe x odreaguje i ona se razboli te ode ljekaru i ljekar joj otvori bolovanje. A poslodavac ne vjeruje da je osoba x bolesna (iako je dobila potvrdu od ljekara) te osobu x otpusti, a pri tome joj ostane duzna podosta novaca. Ne samo da osobi x ne zeli da plati ono sto joj pripada, vec joj ne da njenu PRIVATNU SVOJINU (radnicku knjizicu). Jer vec sad bivsi poslodavac ne zeli da se osoba x prijavi na Zavod za zaposljavanje, gdje ima pravo na besplatno lijecenje, ne zeli da ona ozdravi, jer zeli da nikad ne pronadje posao nakon ozdravljenja!!! Mislim da hrisanske pouke ne vrijede za ovakvu situaciju, vec je bolje “prljavije odigrati” i pokazati zube.

  Punooo te pozdravljam 😀

 2. Draga moja Avadon, hvala ti na podršci – udariću riječima oštrim poput britke sablje, da dobijem ovaj ljuti boj, jer osoba x, sam ja.
  Biće velike oluje, s gromoglasnom grmljavinom pogotovo u srijedu i četvrtak.

  Punooo ti hvala za nesebičnu podršku, draga moja prijateljice.
  Veliki pozdrav ti upućujem 😀

 3. Dragi moj (stross) mayer, apsolutno si u pravu kad kažeš da čovjek treba da je skroman, ali istovremeno da pokaže da on nije ničiji otirač :D, tj. da njegovo dostojanstvo ima visoku cijenu 😀

  Hvala ti, dragi prijatelju, što prolaziš sa mnom kroz ovo.

  Srdačno te pozdravljam 😀

 4. Draga moja Zelldica, moja veoma pronicljiva prijateljice, obećavam ti da se neću dati i da sam poduzela veoma krupne korake, koji zahtijevaju još par dana sekiracije -jer se ja sad ponašam kao ucjenjivački, a to se u potpunosti kosi s mojim moralnim načelima i, stoga, se sekiram, mada mi prijatelji kažu da pravo činim. Ali čudan je taj moral 😀

  Hvala ti punooo, draga prijateljice, što si zajedno sa mnom u ovim trenucims 😀

  Veliki pozdrav ti upućujem 😀

Komentariši